De Roeck scoort voor subtopper

Philippe Crols

Jonas De Roeck liet zich afgelopen weekend opmerken in de Duitse tweede klasse. Hij scoorde voor zijn team Augsburg en maakt meer en meer aanspraak op promotie naar de hoogste afdeling.

Tweede Bundesliga

Augsburg kreeg met FSV Frankfurt een staartploeg over de vloer. Na 45 minuten stond de 2-0-eindstand al op het bord. Jonas De Roeck (foto) speelde heel de wedstrijd en maakte net voor de pauze de tweede treffer voor zijn club. Augsburg is voorlopig vijfde en staat een plaatsje lager dan Fortuna Düsseldorf.

Düsseldorf, het team van Axel Lawarée, laat de laatste weken weinig steken vallen. Afgelopen weekend won het de topper tegen Bielefeld, de derde in de klassering. Lawarée bleef wel negentig minuten op de bank.

Union Berlin lijkt een vrije val te hebben ingezet. Bernd Rauw speelde tegen Cottbus opnieuw negentig minuten, maar verder dan 1-1 kwamen de hoofdstedelingen niet.

Rode lantaarn Rot Weiss Ahlen kon geen vervolg breien aan zijn eerste winst van vorige week. De thuismatch tegen Karlsruhe ging met 1-3 verloren. Tom Moosmayer zat niet in de kern.

Ten slotte geven we ook nog mee dat Kaiserslautern de tweede klasse aanvoert. Het won op bezoek bij Hansa Rostock dankzij een late goal van Adam Nemec (ex-Genk). Hij scoorde zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Derde Bundesliga

In de derde klasse staat er een trio aan de leiding. VfL Osnabruck, het team van Michael Lejan, staat mee op kop na 2-1-winst tegen Wacker Burghausen. Lejan speelde de hele wedstrijd en kreeg een gele kaart.