Juve-coach Ferrera: "We gooiden het weg"

Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Juve-coach Ferrera: "We gooiden het weg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus verloor met zware 1-4 cijfers van Bayern en moet naar de Europa League. De Duitsers gaan voort in het kampioenenbal. De Italianen reageren aangeslagen.

Juventus leed zijn grootste thuisnederlaag in Europa sinds 2003 toen het met 0-3 van Manchester United verloor. Het is ook de eerste keer sinds het seizoen 2000-2001 dat Juve niet door de groepsfase van de CL geraakt. Na de wedstrijd bleef een groep thuisfans voor het stadion staan om te protesteren.

Juve-coach Circo Ferrera reageert ontgoocheld: "Dit is een zware teleurstelling. Nog meer voor de fans, de clubs en de spelers dan voor mezelf. We verloren twee duels op rij in de Champions League en we hebben vanavond bewezen dat we niet omkunnen met een situatie als deze. We kunnen niet spelen voor een gelijkspel en dwongen veel te weinig kansen af. Bayern was superieur en drukte ons terug. Ik durf niet te zeggen of de zwaar bevochten zege tegen Inter ons te veel krachten gekost heeft. We hebben het gewoon zelf weggegooid."

Vooral Felipe Melo en Diego bleven vandaag zwaar onder de verwachtingen en kregen eerder al een berg kritiek te verwerken. "We moeten de fouten niet gaan zoeken bij één of twee spelers, het hele team presteerde ondermaats. Daar ben ik zelf ook verantwoordelijk voor", aldus een teleurgestelde coach.

Kapitein Cannavaro was ook niet mals: "Er zat geen beleving in deze groep. En als we geen vechtlust tonen is bewezen dat we maar een heel gewoon ploegje zijn. Deze uitschakeling is een nachtmerrie. We moeten nu voort in de Europa League, maar ons hoofddoel wordt nu met zekerheid de Serie A. We moeten de fans iets teruggeven, want dit verdienen ze niet."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties