Vermaning en boete voor Lehmann

Nico Wieme
| 0 reacties
Vermaning en boete voor Lehmann
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jens Lehmann heeft van het VfB Stuttgartbestuur een schriftelijke vermaning en een boete gekregen voor zijn kritiek aan hun adres.

VfB Stuttgart parkeert momenteel op de voorlaatste plaats in de Bundesliga en dat zint het bestuur niet. Vorige week werd VfB-coach Markus Babbel aan de deur gezet. Tot ongenoegen van doelman Jens Lehmann. "Het ontslag van Babbel is er onder druk van puberale jongeren gekomen", aldus de keeper. Over de degradatiestrijd zei hij dit: "Mijn probleem is: waarvoor moet ik mij hier motiveren?"

De woorden van Lehmann zijn bij het bestuur van de Zwaben in het verkeerde keelgat geschoten. "Dat aanvaarden wij niet van Jens. Natuurlijk zullen er consequenties volgen. Zijn uitspraken zijn een teken van puur egoïsme", zei algemeen manager Horst Heldt aan Sky.

In Bild veegde ook voorzitter Erwin Staudt zijn doelman de mantel uit. "Zijn uitlatingen schaden onze vereniging en zijn niet te tolereren. Daarom hebben we besloten hem een schriftelijke vermaning te sturen en meneer Lehmann een geldboete op te leggen."

Hoeveel Lehmann moet betalen, werd niet bekendgemaakt, maar het zou een bedrag met vijf cijfers zijn. Sportieve gevolgen zijn er niet. Zondag staat de VfB-doelman gewoon tussen de palen in de partij bij Mainz. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties