Vier Vlaamse WK-steden krijgen gunstige lening

Manuel Gonzalez
| 50 reacties
Vier Vlaamse WK-steden krijgen gunstige lening
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerpen, Brugge, Gent en Genk mogen rekenen op een lening van tien miljoen euro met gunstig rentetarief voor de bouw van een WK-stadion. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist. Het onafhankelijke project van Germinal Beerschot valt uit de boot.

De Vlaamse regering stelt wel twee voorwaarden: het stadion moet 40.000 zitjes tellen en ons land moet samen met Nederland het WK van 2018 of 2022 organiseren. Grijpt België naast de organisatie van het WK, dan daalt de lening tot 5 miljoen euro per stad en zijn 25.000 zitjes voldoende. 

In Antwerpen geldt de steun voor het gezamelijke project van het stadsbestuur en niet voor het onafhankelijke project van Germinal Beerschot. De Vlaamse regering eist bovendien dat beide Antwerpse clubs straks in het nieuwe stadion zullen spelen. Eerder gaven ook Cercle en Club Brugge al toe aan de druk om een gezamelijk stadion uit de grond te stampen.

Omdat de regering koos om vier in plaats van twee Vlaamse steden te helpen, wordt de pot voor de WK-oefenstadions wel kleiner. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters vroeg aan Racing Genk, AA Gent en de steden Antwerpen en Brugge ook om hun dossier nog te versterken. (AN/WB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties