Protest tegen hoge ticketprijzen

Ruben Philippe
| 29 reacties
Protest tegen hoge ticketprijzen
Foto: © SC

Racing Genk zal vanavond met een beperkt aantal supporters afzakken naar Gent. De sfeergroepen van Genk zijn niet akkoord met de hoge ticketprijzen die werden opgelegd door AA Gent. Volgens Roeland Friet is dat een blijvend probleem.

"KRC Genk heeft in het begin van dit seizoen een voorstel gedaan om een onderlinge prijs af te spreken met de andere clubs", aldus Roeland Friet, voorzitter van OSV, aan Voetbal België. "De meeste eersteklassers zijn daar mee akkoord gegaan. Anderlecht en Gent gingen niet akkoord. Daardoor moesten hun supporters meer betalen bij ons en onze supporters bij hun."

Volgens Friet is het al een tijdje een probleem. "Vele supporters blijven weg vanwege de hoge ticketprijzen. Wedstrijden op zondagavond vormen ook een probleem voor de uitsupporters. Soms zijn ze pas om twee uur 's nachts thuis terwijl ze al om 17u vertrokken", zo vervolgt Friet zijn pleidooi. "Het is hoog tijd dat er uniforme ticketprijzen komen in samenspraak met de Profliga. Hopelijk kunnen zij samen met de Supportersfederatie Profclubs daar iets aan veranderen."
 
Door het wegblijven van de supporters van Genk hoopt Friet dat het probleem meer belangstelling zal krijgen. "We kunnen deze problematiek alleen maar aankaarten door het zoveel mogelijk in de kijker te zetten", zo besluit Friet. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties