Lawaree mocht nog eens opdraven

Philippe Crols
| 0 reacties
Lawaree mocht nog eens opdraven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Duitse tweede en derde afdeling kwamen er afgelopen weekend toch redelijk wat landgenoten in actie. Niemand eiste echter een hoofdrol op.

Tweede Bundesliga:

Bovenaan speelde Bielefeld gelijk tegen het Union Berlin van Bernd Rauw, die opnieuw negentig minuten speelde. Berlin is pas zevende, maar door het puntenverlies van Bielefeld wipt een andere landgenoot, Axel Lawaree (foto), naar de derde plek.

Fortuna Düsseldorf haalde het thuis namelijk van Oberhausen. Lawaree mocht voor het eerst sinds lang nog eens een kwartiertje meevoetballen. 

Augsburg deed dan weer een slechte zaak in de strijd om promotie. Het team van Jonas De Roeck verloor met het kleinste verschil bij München 1860. Onze landgenoot pakte al snel geel en moest tien minuten voor tijd plaats ruimen voor een extra aanvaller.

De enige Belg in de tweede Bundesliga die niet speelde, was Tom Moosmayer van Rot Weiss Ahlen. Ahlen pakte in Frankfurt zijn achtste punt van het seizoen zonder een Belg in de selectie.

Kaiserslautern voert de tweede Bundesliga nog steeds aan. Het won met 3-0 van Koblenz, Adam Nemec (ex-Genk) maakte net als vorige week een goal.

Derde Bundesliga

In de derde Bundesliga staat er met Michael Lejan een Belg op kop. Lejan speelde afgelopen weekend 87 minuten voor Osnabrück tegen Braunschweig. Het werd 1-0. Als Ingolstadt zijn inhaalmatch niet wint, is Osnabrück alleen leider.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties