Kesters: "Ik weiger me bij deze beslissing neer te leggen"

Gert-Jan Weyters
Kesters: "Ik weiger me bij deze beslissing neer te leggen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot-voorzitter Herman Kesters is niet te spreken over de beslissing van de Voetbalbond om de uitgestelde bekerwedstrijd op woensdag te spelen. Hij is furieus en onderzoekt welke stappen de club kan nemen.

Herman Kesters is niet mals voor de instanties die beslist hebben over de nieuwe speeldatum van de bekerwedstrijd tussen AA Gent en Germinal Beerschot. "Ik betreur deze beslissing, vooral omdat hiermee zowat alle mogelijke regels van de fair play overtreden worden", laat Kesters optekenen op de officiële site van Germinal Beerschot.

"Ik heb het verslag van scheidsrechter Wouters opgevraagd, waarin hij zijn bevindingen over de terreincontrole van maandagavond neerschreef. Hierin staat letterlijk, zwart op wit, dat het terrein met een sneeuwlaag van 1 tot 2 centimeter bedekt is, da de lijnen vrijgemaakt werden en goed zichtbaar zijn. Zijn conclusie is dat er zonder problemen dinsdagavond zou kunnen gespeeld worden. Geef mij dan eens één goede of valabele reden waarom deze bekerwedstrijd uiteindelijk toch uitgesteld werd", gaat hij verder.

Volgens Kesters is de beslissing van de Voetbalbond genomen op basis van leugens. "Waarop de bond zich dan baseerde om Gent te volgen? Omdat er oorspronkelijk zogezegd een akkoord was tussen beide clubs om de wedstrijd naar woensdag te verplaatsen. Steven Van Beethoven, die voor onze club op die vergadering aanwezig was, ontkent dat. Kortom, de KBVB baseert zich op een reinste leugen om ons te verplichten woensdagavond in Gent te voetballen. Een regelrechte schande is het."

Toch wil de voorzitter van Germinal Beerschot zich nog niet neerleggen met de genomen beslissing. "We reizen af naar Gent omdat we moeten. Zo stelde de Voetbalbond duidelijk dat we, indien we niet spelen, een forfait-nederlaag in onze maag gesplitst krijgen. Maar we voetballen woensdagavond alleszins onder voorbehoud. Ik weiger me bij deze beslissing neer te leggen. De komende uren gaan we de voetbalreglementen doornemen, en zien welke stappen we eventueel nog verder kunnen ondernemen. Want wat hier vandaag gebeurd is en beslist werd, daar kan Germinal Beerschot niet mee leven", aldus een woeste voorzitter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties