Zidane: "Blij dat ik rood kreeg in WK-finale"

Nico Wieme
| 3 reacties
Zidane: "Blij dat ik rood kreeg in WK-finale"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zinedine Zidane is uitzonderlijk teruggekomen op de kopstoot die hij in de WK-finale van 2006 aan Marco Materazzi uitdeelde. De Franse ex-international verklaart blij te zijn dat hij rood kreeg.

In de finale van het WK 2006 in Duitsland trakteerde Zinedine Zidane de Italiaan Marco Materazzi op een ferme kopstoot. “Het was een goede zaak dat de scheidsrechter een rode kaart gaf voor mijn uitbarsting”, verklaarde Zidane aan France Football. Gianluigi Buffon zag wat er gebeurde en stapte op de arbiter af. Daar ben ik meer dan tevreden mee. Het was absoluut geen fijne actie.”

 

“Ik heb echt geen idee hoe ik er nu bij had gezeten als er geen straf op mijn actie zou hebben gestaan. Als Frankrijk het WK zou hebben gewonnen en ik had nog op het veld gestaan... Nee, dat zou niet goed geweest zijn.” Frankrijk verloor uiteindelijk de finale via penalty’s.

 

Momenteel staat Thierry Henry, die dankzij een handsbal Frankrijk naar het WK 2010 loodste, in het oog van de storm. “Daar hebben zich al genoeg mensen mee gemoeid. Ik weet zeker dat Henry spijt heeft”, aldus Zidane.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties