Marseille en Lyon met de billen bloot, Hazard blinkt weer uit

Gert-Jan Weyters

Olympique Marseille en Lyon gingen voor eigen publiek onderuit. Het wordt afwachten of kampioen Bordeaux kan profiteren van de dubbele uitschuiver. Eden Hazard was bij Lille opnieuw één van de uitblinkers.

Lyon verloor met 1-2 van Montpellier. Door de overwinning klimt Montpellier naar de derde plaats. Lyon zakt weg naar de vijfde stek. De bezoekers kwamen in het begin van de tweede helft op voorsprong via Victor Hugo Montano. Bonafim Gomis leek Lyon nog een punt te schenken, maar Marveaux besliste daar anders over in de slotfase.

Ook geen drie punten voor Marseille, dat met 0-2 verloor van Auxerre. Dennis Oliech werd de man van de match voor de bezoekers door tweemaal te scoren. Door de stuntzege komt Auxerre op gelijke hoogte met Marseille.

Paris Saint-Germain haalde zwaar uit tegen Grenoble. De hoofdstedelingen wonnen met maar liefst 4-0. Ook op Lille stond geen maat op verplaatsing bij Nancy. Eden Hazard zette zijn ploeg op de goede weg door het openingsdoelpunt te maken net voor de rust. Oude bekende Gervinho (ex-Beveren) deed tweemaal de netten trillen.

Le Mans en Monaco kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Lorient besloot om de supporters wat te verwarmen en maakte er tegen Valenciennes een spektakelmatch van, het werd 3-2. Sochaux won met 2-0 van Rennes.