Alcaraz: "Ik voel me wél thuis in Brugge"

Alcaraz: "Ik voel me wél thuis in Brugge"
Foto: © SC

In tegenstelling tot wat veel kwatongen beweren voelt Antolin Alcaraz zich wel thuis in Brugge.

"Het is gewoon belachelijk hoe het verhaal dat mijn vrouw hier ongelukkig is ons blijft achtervolgen. Ik speel al 2,5 jaar voor Club. Ik ken mijn weg hier en voel me hier thuis, heb vrienden. Hoe mijn toekomst eruit zal zien weet ik nog niet." Dat zegt Club-verdediger Antolin Alcaraz in Sport/Voetbalmagazine.

"Mijn contract loopt af in juni 2010. Ik ga uiteraard eerst luisteren naar wat Club Brugge te vertellen heeft. Dat is mijn prioriteit. Pas daarna kijk ik verder."
 
"Een journalist vroeg mijn vrouw eens of ze de voorkeur gaf aan België of een Spaanse club. Mijn vrouw heeft toen geantwoord een Spaanse club. Dat verhaal blijft ons nu nog steeds achtervolgen. Dat was gewoon een voorkeur. Maar wij willen helemaal niet weg uit Brugge. Als ik wegga zal het om professionele redenen zijn, niet omdat we hier niet graag zijn."

"Wij worden hier heel goed opgevangen. We zijn heel gelukkig. Vooral Greet, de vrouw van voorzitter Jonckheere staat altijd voor ons klaar. En ook Valvino, de uitbater van een Spaans restaurant in Brugge is een echte steun voor ons."

Wat heeft Alcaraz te zeggen over zijn sportieve prestaties? "Als ik tien matchen goed speel en dan ééntje slecht, concentreert iedereen zich op die slechte match. De match op Standard? Ik gaf de bal niet aan Jovanovic, ik wou hem ver wegtrappen, maar dat mislukte. Daarbij stond Jova ook helemaal alleen. Hoe kan dat dan?"

Alcaraz werd ook geconfronteerd met de uitspraak van Luc Devroe dat het ideale centrale verdedingsduo Hoefkens - Donk zou zijn. "Hij zei dat eind november na de wedstrijden tegen Standard en Beerschot. Ik denk dat hij ervoor een andere mening had. Vooraleer je zoiets zegt moet je toch goed nadenken. Maar iedereen mag zijn eigen mening hebben natuurlijk."

Tenslotte kwam ook de nationale ploeg van Paraguay ter sprake: "Het is een eer voor je land te spelen. We gaan straks naar het WK. Ik hoop erbij te zijn, maar zeker van mijn plaats ben ik niet. Bij een club vertegenwoordig je 30.000 of 40.000 supporters, voor je land zijn er dat miljoenen. Dat maakt het zo mooi."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties