Sloveen Birsa toonbeeld van Fair-play

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Sloveen Birsa toonbeeld van Fair-play
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Valter Birsa, een Sloveense aanvaller die zijn brood verdiend bij AJ Auxerre, liet zich gisteren van zijn meest sportieve kant zien. Hij vroeg de scheidsrechter een rode kaart meteen weer in te trekken voor een tegenstrever.

AJ Auxerre moest gisteren de verplaatsing maken naar Olympique Marseille waar overigens met 0-2 werd gewonnen. Op een gegeven moment zag Valter Birsa scheidsrechter Philippe Malige een rode kaart trekken voor Marseille-speler Bakary Koné die volgens hem een elleboogstoot had uitgedeeld aan Birsa.

Birsa ging meteen naar de scheidsrechter om hem te melden dat er helemaal geen elleboogstoot was geweest. "Hij zei me dat de beweging van Koné niet intentioneel was en dat er juist schoudercontact was geweest", gaf de Franse scheidsrechter na de wedstrijd aan. "Ik had me dus vergist en dankzij Birsa heb ik mijn fout kunnen herstellen. Ik heb hem wel tien keer bedankt", aldus Malige.

Birsa vond dat hij gewoon zijn plicht had gedaan. "Koné heeft niets misdaan, dus waarom zou hij dan gestraft moeten worden", vroeg de Sloveense international zich af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties