De Boeck: "Kan geen Bruggelingen opstellen als ik ze niet heb"

Wouter Laeremans
| 13 reacties
De Boeck: "Kan geen Bruggelingen opstellen als ik ze niet heb"
Foto: © SC

Glen De Boeck was twee jaar geleden nog de revelatie toen hij Cercle Brugge op een vierde stek parkeerde. Nu blijven de resultaten uit, maar de coach en technisch directeur van de West-Vlamingen panikeert niet.

Sommige bestuursleden van groenzwart spreken over een contractverlenging tot 2014, maar niet iedereen is daarvoor te vinden. De Boeck zou te weinig Bruggelingen opstellen.

“Cercle is minder Brugs dan toen ik hier 2,5 jaar geleden aankwam. Dat is zeker niet bewust gebeurd. We zitten nu in een periode dat er minder Bruggelingen uit de jeugd komen. Ik wil ook met vijftien Bruggelingen spelen hoor. Maar als ze er niet zijn, kan ik ze niet opstellen”, vertelt De Boeck aan Het Nieuwsblad.

De trainer lijkt een voorliefde te hebben voor conflicten met Bruggelingen zoals Boi, Buffel en De Smet. Maar hij wijst dat resoluut van de hand: “Ik heb met geen enkele van die spelers ruzie. Ik kijk gewoon naar rendement. De tijd zal uitwijzen of ik gelijk heb.”

Cercle staat momenteel op een twaalfde stek, met 20 punten uit negentien wedstrijden. Vanavond wacht de derby met Club Brugge. “We spelen altijd goed in de derby. Pech met afgeweken ballen heeft ons de jongste seizoenen wat te veel genekt. Het mag wel eens keren. (AN)

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties