Ivoorkust moeizaam voorbij Rwanda

Manuel Gonzalez

Ivoorkust heeft gisteren op trainingskamp in Tanzania met 2-0 gewonnen van Rwanda.

Ivoorkust heeft in een vriendschappelijke wedstrijd in Dar Es Salaam in Tanzania pas in de slotfase afstand kunnen nemen van Rwanda. Bamba en Angova scoorden in de 85ste en de 90ste minuut.

Ivoorkust had de hele wedstrijd onder controle, maar faalde in het vinden van een opening. De beste kans in de eerste helft was er voor Salomon Kalou, maar die trof de paal. Rwanda-keeper Jean Claude Ndoli behoedde zijn land met enkele knappe reddingen voor een grote achterstand.

In de tweede periode wisselde Rwanda van doelman, maar ook tweede keeper Ndayishimiye hield lang stand. Tussendoor kregen de Rwandezen ook enkele kansjes. Rassou kwam zelfs alleen voor doelman Copa, maar miste. Uiteindelijk wonnen De Oranje Olifanten dus met 2-0.

Sterspeler Didier Drogba speelde 75 minuten en werd daarna gewisseld.