"Togo had per vliegtuig moeten reizen"

Manuel Gonzalez
| 5 reacties
"Togo had per vliegtuig moeten reizen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De organisatie van de Africa Cup in Angola heeft laten weten dat ondanks het schietincident met de spelersbus van Togo, het tornooi gewoon zal doorgaan.

De Togolese delegatie gaf zelf al aan geen interesse meer te hebben om deel te nemen aan de Africa Cup. De meeste spelers zijn in shock, sommigen zijn zelfs ernstig gewond.

Wat er nu precies dient te gebeuren in de groep van Togo is vooralsnog onduidelijk. Togo heeft zich officieel nog niet afgemeld bij de Afrikaanse voetbalbond. Maandagavond zou normaal gezien hun eerste partij op het programma staan in Cabinda, tegen Ghana.

De organisatie liet ook nog weten dat ze niet kan begrijpen waarom Togo voor busvervoer koos. "Alle teams is aangeraden bij voorkeur per vliegtuig te reizen", aldus een woordvoerder.

De Angolese autoriteiten waren eerder al bezorgd over de veiligheid in de buurt van Cabina. Dit is een Angolese enclave die volledig ingesloten ligt tussen de Democratische Republiek Congo en Congo-Brazzaville. De streek staat bekend om zijn rijke olievoorraden. De rebellen in de regio strijden voor een onafhankelijk Cabina.

Op de officiële website van de Afrikaanse bond is alvast niks te bespeuren over de schietpartij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties