Biebauw: "Ik speel voor een basisplaats"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Biebauw: "Ik speel voor een basisplaats"
Foto: © SC

KVM-doelman Wouter Biebauw deed zaterdagavond met een verre uittrap zijn ex-ploeg de das om. De West-Vlaming wil zich in Mechelen niet neerleggen bij een rol als tweede doelman achter Olivier Renard.

De ban breken op het veld van de club waar hij zijn doorbraak in eerste klasse, het was een speciaal moment voor Biebauw. “Ik kon het eerst moeilijk geloven”, geniet de 25-jarige doelman na.

“Ja, het was zeker de bedoeling om met een verre uittrap de diepste man te bereiken. Dat is ook niet de eerste keer dat het lukt, hé. Toch was ik even verwonderd.”

Biebauw beseft dat KV Mechelen goed weg kwam op Schiervelde. “We hebben zelf veel te weinig kansen gecreëerd en moesten het spel ondergaan. Roeselare speelde zeer aanvallend en zette onze verdediging constant onder druk.”

“Maar we hebben hier belangrijke punten gepakt. Het is goed dat we ook eens een mindere wedstrijd winnend afsluiten. Nu kunnen we terug naar boven kijken. En ook in de beker tegen Westerlo moeten we er terug vol voor gaan. We moeten thuis het verschil maken.”

Met de blessure van Olivier Renard krijgt Biebauw terug een kans. “Ik speel voor een basisplaat en probeer de trainer nu zoveel mogelijk te overtuigen. Dat gaat alvast makkelijker in een wedstrijd dan op training.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties