Yeboah: “Belgische competitie is harder”

Wouter Laeremans
| 8 reacties
Yeboah: “Belgische competitie is harder”
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Samuel Yeboah deed het niet onaardig in zijn eerste competitiewedstrijd voor de Limburgers. Hij is vooral blij met de drie punten. “Dit is een belangrijke zege, op verplaatsing winnen is nooit gemakkelijk.”

De Ghanees had een droomdebuut kunnen maken, maar hij miste van dichtbij voor een lege goal. “Bij die kans zag ik de bal eigenlijk niet komen”, legt Yeboah uit. “Ik was verrast en krijg hem op de verkeerde kant van mijn schoen. Gelukkig heeft het de wedstrijd niet beïnvloed. Van mijn eigen prestatie ben ik best tevreden. Ik heb gewerkt voor het team, maar ik kan beter.”

Samuel Yeboah leek even twijfelachtig voor de wedstrijd, maar kon toch meedoen. “Mijn schouder doet nog altijd veel pijn. Maar ik ben van Afrika weet je, pijn hoort er soms gewoon bij. Sommige spelers zouden misschien niet gespeeld hebben, maar ik heb doorgebeten en mijn eerste speelkans gegrepen.


Het veld was moeilijk bespeelbaar door de hevige regen en ook de tegenstand was niet mals. “Het niveau is goed, maar ik merk vooral dat het spel veel harder is dan in Israël. Daar lieten we de bal wat meer rond gaan en kreeg je veel meer tijd als speler. Hier was het toch veel moeilijker.”

Volgende week speelt Genk thuis tegen de nummer twee, Club Brugge, maar dat zegt de spits weinig. “Ik ken die ploeg niet en ik hou me ook niet bezig met de tegenstander. Ik probeer gewoon mijn wedstrijden te spelen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties