"Hazard doet me aan Ronaldo denken"

Hannes De Meyer
| 8 reacties
"Hazard doet me aan Ronaldo denken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard maakt indruk in de Franse Ligue 1. De 19-jarige middenvelder wordt door kenners een grote toekomst voorspeld. Ook Christophe Dugarry, die in Frankrijk verkozen werd tot beste analist, is één en al lof.

"Hazard is een fantastische speler. Erg volwassen voor zijn leeftijd. Ik bewonder hem nog niet zoals Zinedine Zidane, maar ik zie hem wel graag spelen. Een dribbelaar pur sang. Geloof me: die jongen is voorbestemd om een grote carrière te maken", voorspelt Dugarry in Het Laatste Nieuws.

"Hij kan ver geraken, maar moet eerst een vaste waarde zien te worden bij Lille. Daarom was het goed dat hij bijtekende tot 2012. Hij is van het kaliber Enzo Scifo."

"Ik reken hem nu al bij de beste tien spelers in de Ligue 1. Natuurlijk: dat zijn maar woorden, aan hem om die waar te maken. Hij kan op de kleine ruimte om het even welke speler uitschakelen. Hij heeft een beetje de stijl van Cristiano Ronaldo. Hij is fysiek niet zo sterk, maar qua snelheid en manier van lopen doet hij me aan Ronaldo denken. Hazard is sneller dan Zidane en technischer dan Thierry Henry", looft Dugarry onze landgenoot

"Met zijn kwaliteiten kan hij bij om het even welke club terecht. Elke Franse club wil hem kopen, maar buiten Lyon zie ik niemand in staat om zijn contract af te kopen", vertelt Dugarry. "Lille wil een goede zaak doen aan Hazard. Als je het mij vraagt, is de Spaanse competitie op zijn lijf geschreven. Ik meen het: het lot van de Rode Duivels ligt in zijn handen. Veel meer dan in dat van Kompany of een andere Belg."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties