Sa Pinto en Sporting uit elkaar na vechtpartij met Liedson

Ward Callens
| 28 reacties
Sa Pinto en Sporting uit elkaar na vechtpartij met Liedson
Foto: © SC

Ricardo Sa Pinto, nog maar enkele maanden technisch directeur bij Sporting Lissabon, houdt het al voor bekeken. Die beslissing komt er na een handgemeen met Liedson.

 

Ricardo Sa Pinto werd op 12 november aangesteld als technisch directeur bij de club uit de Portugese hoofdstad, maar kan alweer op zoek naar een nieuwe job. Zijn contract bij Sporting Lissabon wordt vroegtijdig beëindigd nadat hij op de vuist ging met topspits Liedson. Dat besloot Sa Pinto zelf in onderling overleg met de club.

De twee vlogen elkaar woensdagavond in de haren na het gewonnen bekerduel tegen derdeklasser Marfa. Sporting won wel maar Liedson liet enkele kansen op de doodsteek onbenut, tot woede van Sa Pinto.

Afgelopen nacht kwam de club met Sa Pinto overeen om zijn contract stop te zetten. De teleurstellende resultaten van Sporting kunnen daarbij een extra factor geweest zijn. De club staat pas vierde in de Liga Sagres.

Als speler stond Sa Pinto ook niet bepaald als doetje te boek. Zo kreeg hij in 1997 een internationale schorsing opgelegd nadat hij toenmalig bondscoach Artur Jorge in het gezicht had geslagen.

 
In de herfst van zijn carrière speelde de aanvallende middenvelder nog een tijdje in België, bij Standard Luik. In juli 2007 zette hij een punt achter zijn spelerscarrière.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties