Baseggio: "Hoop op club van hoogste niveau"

Ward Callens
| 7 reacties
Baseggio: "Hoop op club van hoogste niveau"
Foto: © SC

In juni kreeg Walter Baseggio te horen dat hij schildklierkanker had. Ondertussen is de voormalige Rode Duivel volop aan het herstellen van zijn ziekte en kan hij weer aan voetbal beginnen denken.

“Met mijn gezondheid gaat het redelijk goed”, zegt Walter Baseggio in HNB. “Vorige week kende ik een dipje, maar ik voel me gewoon mentaal heel sterk. Met kanker ben je nooit voor de volle honderd procent zeker, maar ik voel dat ik volledig zal genezen. Ik heb nog geen seconde aan de dood gedacht. Tegenwoordig kan de geneeskunde zoveel.”

Stilletjesaan kan de ex-speler van ondermeer Anderlecht, Treviso en Moeskroen weer aan voetballen denken. “Ik wacht eerst de resultaten van mijn check-up af. Zijn die goed, dan hoop ik op een club van het hoogste niveau”, meent de 31-jarige middenvelder. Baseggio heeft naar eigen zeggen aanbiedingen uit Frankrijk, Italië en Roemenië op zak.

Momenteel onderhoudt hij zijn conditie met fitness. “Het zou mooi zijn als ik de Lance Armstrong van het voetbal zou worden. Ik heb zijn boek gelezen. Hij was drie jaar inactief, ik uiteindelijk slechts drie maanden”, aldus Walter Baseggio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties