Lambrecht stelt tactiek van Mathijssen in vraag

Nico Wieme
| 42 reacties
Lambrecht stelt tactiek van Mathijssen in vraag
Foto: © SC

Het was een al bij al rustige Roger Lambrecht die de pers te woord stond nadat Lokeren de degradatietopper van Roeselare zwaar verloor. De preses had wel zijn bedenkingen bij het tactische concept van Jacky Mathijssen, maar weigert de handdoek te gooien.

“We zijn op de counter gepakt en gesneuveld”, begon Roger Lambrecht zijn praatje. “Het is aan de trainer om met oplossingen voor de dag te komen. Ik kan uiteraard niet tevreden zijn na een zware 1-4-nederlaag, maar het is ook geen drama. We hebben nog zeven matchen.”

 

De bandenmagnaat stelde wel openlijk de tactiek van Jacky Mathijssen in vraag. “We kwamen tegen Roeselare een mannetje te kort achteraan. Zij speelden met drie vooraan, wij met twee in de verdediging. Dat is om problemen vragen. We zorgden zelf voor te weinig gevaar. Na de rust zetten we de tegenstander onder druk en leek de 1-1 in de maak, maar dan geeft onze verdediging het zomaar weg.”

 

Lambrecht toonde zich niet geënerveerd. Hij verklaarde waarom. “Jacky is ook aangeslagen. Ikzelf ben nu rustiger. Dieper dan de laatste plaats kunnen we niet zakken. We moeten nu de koppen bijeensteken en spelen voor de punten.”

 

De Lokerenvoorzitter mag er niet aan denken dat zijn team de eindronde met enkele tweedeklassers zou moeten spelen. “Er resten ons nog zeven matchen. Als we laatste eindigen, zou dat erg zijn. Dan moeten we ons gedurende zes weken voorbereiden op die eindronde.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties