Wervelende Rooney schiet Man U naar de leiding

Wouter Laeremans

Manchester United versloeg Hull City met 4-0 dankzij een trefzekere Wayne Rooney. Zijn vier rozen brengen de Mancunians voorlopig naar de eerste stek in de Premier League.

Man U kreeg Hull op bezoek, dat moet vechten in de kelder van het klassement. De wedstrijd stond een beetje in het teken van de terugkeer van verdediger Rio Ferdinand, die er voor de eerste keer bij was na drie maanden blessureleed. De Engelsman droeg de kapiteinsband en maakte de 90 minuten vol.

Maar zijn heroptreden bleef in de schaduw van een wervelende Rooney. In de eerste helft kwam de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong toen veteraan Scholes een trap van op 20 meter probeerde. Doelman Myhill moest lossen en Rooney was er als de kippen bij om zijn zestiende van het seizoen te scoren.

Nadien kon Hull goed aanklampen en kreeg het zelfs nog enkele geode kansen op de gelijkmaker, maar acht minuten voor affluiten ontbond 'Roonaldo' zijn duivels. De spits scoorde nog drie keer en dikte zijn doelpuntentotaal aan tot 20. Man U pakt zo ook de kop in de Premier League, Arsenal en Chelsea volgen op twee punten. Die hebben wel respectievelijk één en twee wedstrijden minder gespeeld.