El Loco heeft zijn laatste scorpion kick getrapt

Hannes De Meyer
| 3 reacties
El Loco heeft zijn laatste scorpion kick getrapt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De legendarische Colombiaanse doelman René Higuita heeft op 43-jarige leeftijd zijn schoenen aan de haak gehangen. El Loco is vooral bekend omwille van zijn doelpunten en de fenomenale 'scorpion kick'.

René Higuita  speelde in totaal 69 interlands voor het Colombiaanse nationale elftal. De doelman speelde buiten een korte periode bij Valladolid, zijn hele carrière in Zuid-Amerika.

Higuita is een kleurrijk figuur. Hij werd regelmatig betrapt op cocaïnegebruik en zou banden hebben gehad met de befaamde Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Op het WK 1994 kwam Higuita niet in actie doordat hij de voorbereiding moest missen door een gevangensstraf van zeven maanden.

Higuita zal vooral bekend blijven voor de doelpunten die hij regelmatig wist mee te pikken en zijn zogenaamde 'scorpion kick'.

De doelman wist in 1995 tijdens een oefenmatch tegen Engeland op memorabele wijze een schot van Jaime Redknapp uit het doel te houden. Hij sprong naar voren en trapte de bal achter zijn rug met zijn hakken uit het doel. Een kunstje dat hem de bijnaam 'El Loco' opleverde.

Grote sterren uit het Colombiaanse voetbal zoals Carlos Valderrama en Faustino Asprilla kwamen afgezakt om de afscheidsmatch van de knotsgekke doelman mee te maken.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties