Barcelona boekt recordomzet

Barcelona boekt recordomzet
Foto: © SC

Niet alleen op het veld beleeft Barcelona een boerenjaar, ook in financieel opzicht scoort de Catalaanse club. Over de eerste zes maanden van het boekjaar 2009/10 werd een nettowinst van maar liefst acht miljoen euro gerealiseerd.

De omzet tussen juli en december nam ten opzichte van 2008 met 19,7 procent toe tot 222,8 miljoen euro. Barcelona verklaart de stijging uit nieuwe afgesloten sponsorovereenkomsten met TV3, Etisalat en Turkish Airlines. Ook de tournee door de Verenigde Staten in het begin van het seizoen en een vriendschappelijke wedstrijd in Koeweit op 21 december brachten geld in het laatje. "De cijfers onderstrepen dat het businessmodel van Barcelona werkt", luidt de verklaring op de website van de Catalaanse club. "We zijn financieel volledig zelfvoorzienend".

Barcelona won in 2009 alle zes mogelijke prijzen die er op voetbalgebied op clubniveau zijn te winnen. De Spaanse landstitel, de Spaanse beker, de Spaanse Supercup, de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor Clubteams werden gewonnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties