Malaise bij AZ blijft duren

Wouter Laeremans
| 2 reacties

Dick Advocaat krijgt AZ voorlopig niet op de rails. FC Groningen kwam 0-1 winnen in Alkmaar. Bjorn Vleminckx en NEC konden wel nog eens vieren en ook Timothy Derijck pakte nog eens een driepunter met ADO.

AZ Alkmaar – Groningen: 0-1

Bij AZ stonden drie Belgen in de basis. Swerts, Martens en Dembele maakten de negentig minuten vol, maar konden niet verhinderen dat hun ploeg met 0-1 verloor. De geschorste Advocaat zag zijn ploeg goed voetballen, maar AZ miste weer efficiëntie.

Groningen-doelman Luciano hield zijn ploeg recht na onder andere progingen van Dembele en zag zijn ploeg op een diefje de overwinning pakken. De Sloveense spits Matavz maakte tien minuten na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd na een blunder van verdediger Moisander.

NAC Breda –VVV Venlo: 2-0

NAC Breda heeft de achtste plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs steviger in handen na de zege tegen VVV, dat een stapje lager op de ladder staat. Zwaanswijck en Lurling vonden de weg naar de netten. Bij de bezoekers speelden doelman Ruud Boffin en middenvelder Ken Leemans de hele match. Kevin Van Dessel viel na zestig minuten in.

NEC Nijmegen – Sparta Rotterdam: 1-0

In tegenstelling tot de andere landgenoten kon Bjorn Vleminckx wel winnen. De spits werd na 81 minuten gewisseld en zag van op de bank hoe zijn spitsbroeder Saidi Ntibazonkiza in blessuretijd de winnende treffer maakte. Door de zege springt NEC voorlopig verder weg van de onderste regionen.

ADO Den Haag – Heerenveen: 2-1

Heerenveen kon een voorsprong met tien man niet vasthouden, al moest ADO wachten tot in de slotfase om de beslissing te forceren. De Friezen hadden net voor rust verdediger Janmaat verloren met een tweede gele kaart in twaalf minuten en dat zou fataal blijken.

Sibon had de bezoekers dan al op voorsprong getrapt, maar in de tweede helft werd de druk te groot. Brian Vandenbussche moest zich twee keer omdraaien. De invallers Verhoek en Milic telden de Friezen uit in twee minuten.

In de laatste tien minuten kon Heerenveen niets meer forceren. Het doet een slechte zaak in het klassement en is nog zeker niet gered. ADO Den Haag speelt door de eerste overwinning sinds september weer haasje-over met Willem II en komt tot op twee punten van Heerenveen, de  nummer dertien in de stand. Alles ligt nog open onderin.