Van Buyten leidt Bayern naar ruime overwinning

Ward Callens
| 6 reacties

Bayern München heeft een ruime zege geboekt tegen FSV Mainz. In de Allianz Arena werd het 3-0. Daniel Van Buyten nam het eerste doelpunt voor zijn rekening. Elders zetten Logan Bailly en co in een ware doelpuntenkermis Werder Bremen opzij.

Bayern München – FSV Mainz: 3 – 0

Bayern München kende weinig problemen met de bezoekers uit Mainz. In de 32ste minuut kreeg de thuisploeg een penalty na een fout van Niko Bungert. Specialist Hans-Jörg Butt zette zich achter de bal, maar de doelman zag zijn penalty gestopt door Heinz Müller.

Na een klein uur spelen kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Daniel Van Buyten kopte een voorzet van Arjen Robben tegen de netten en bracht zijn ploeg zo verdiend op voorsprong. Mario Gomez en Robben konden nadien de score nog aandikken.

Mönchengladbach – Werder Bremen: 4 – 3

Het publiek in Mönchengladbach zag maar liefst zeven doelpunten in de wedstrijd tegen het tegenvallende Werder Bremen. Bij de rust stond er al 4-2 op het scorebord, nadat de thuisploeg de bezoekers volledig overklast hadden. Logan Bailly en Filip Daems stonden in de basis bij Gladbach en zagen ondermeer hoe hun teamgenoot Raul Bobadilla tweemaal de weg naar het net vond.

In de tweede helft ging Werder nog op zoek naar de aansluitingstreffer, die kwam er in de slotfase via een penaltygoal van Torsten Frings. Logan Bailly veroorzaakte de fout en kreeg geel. Verder kwamen de bezoekers echter niet en zo eindigde dit knotsgekke duel op een verrassende 4-3 score.