Goal Van Buyten, strafschop Bailly (video)

Philippe Crols
| 2 reacties

De Belgen in de Bundesliga kunnen terugblikken op een goed weekend. Filip Daems, Logan Bailly en Daniël Van Buyten behaalden een zege. Die laatste scoorde zelfs voor Bayern.

Daniël Van Buyten speelde opnieuw de volledige wedstrijd in het hart van de defensie van Bayern. De Rekordmeister ging thuis tegen Mainz op zoek naar zijn zevende zege op rij. Die kwam er ook, maar het duurde tot minuut 60 vooraleer de thuisploeg op voorsprong kwam. Het was onze landgenoot Van Buyten die de 1-0 kon binnenkoppen, met dank aan bezoekende doelman Heinz Muller (onderstaande video, rond de vijfde minuut). Het werd uiteindelijk nog 3-0. Bayern is nu tweede op twee punten van leider Leverkusen.

Ook Logan Bailly (foto) en Filip Daems (foto) speelden negentig minuten en wonnen. Borussia Mönchengladbach stond thuis tegen Bremen al snel 3-0 voor, maar toch moesten de Fohlen bibberen tot het einde. Werder naderde namelijk nog tot 4-3. Die aansluitingstreffer viel in het slot van de wedstrijd en de doelman van Gladbach zag er niet goed uit. Bailly ging bijzonder onstuimig in duel met ex-ploegmakker Marko Marin met een strafschop en de 4-3 tot gevolg (onderstaande video, rond minuut negen).

Bij Köln lijkt Manasseh Ishiaku weinig toekomst te hebben. Hij zat opnieuw niet in de wedstrijdkern. Köln won wel met 1-2 bij Frankfurt.