Buyens: "Ze hadden gezegd dat ik niet kon scoren"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Buyens: "Ze hadden gezegd dat ik niet kon scoren"
Foto: © SC

Yoni Buyens bezorgde met zijn eerste doelpunt van het seizoen KV Mechelen een belangrijke driepunter tegen Germinal Beerschot.

Zaterdag miste Buyens tegen Cercle Brugge nog een grote kans. “Ze kwamen me achteraf al zeggen dat ik niet kon scoren en drie dagen later hangt de bel tegen de netten”, lacht de middenvelder.

“Het was een rommelige fase. Normaal moest Haroun mij dekken, ik vroeg aan Persoons om mee de zestienmeter in te gaan zodat ik vrij kwam te staan. Destorme kon net niet schieten en legde het leer perfect af. Het was misschien geen hard schot, maar net naast de paal moet dat niet.”


Buyens werd door het drukke programma gespaard en startte op de bank. “In de eerste helft zag ik een dominant KV en een mak Germinal Beerschot. Het was een teleurstelling dat we bij de rust nog niet gescoord hadden. In de tweede helft hebben we de druk opgevoerd. Ooit moest die goal wel vallen.”


Dankzij de overwinning springt KV Mechelen over Germinal Beerschot naar de vijfde plaats. Buyens voorspelt een heel spannende strijd voor de play-offs. “Standard is voor mij een certitude, maar daarachter strijden we met vijf voor één plaats. Ook Racing Genk schrijf ik niet af voor de play-offs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties