Zorgt Ghys voor de Mechelse wederopstanding?

carol Vander Cruyssen
| 3 reacties
Zorgt Ghys voor de Mechelse wederopstanding?

Rupel Boom en Heist ontvangen subtoppers Deinze en Waregem. Ploeg in vorm Coxyde kan naar de 4de plaats wippen. In de strijd om de barrage staan rechtstreekse concurrenten tegen elkaar en in Mechelen zijn alle ogen gericht op de zoveelste nieuwe trainer.

Top versus subtop

 

Met Deinze en Waregem ontvangt het leidersduo 2 ploegen die aan de rand van de top 5 parkeren. Waregem zakte na een 0 op 6 weg uit die top 5. Er bestaan gemakkelijker wedstrijden om de negatieve spiraal om te buigen, dan een wedstrijd bij viceleider SK Heist. De nieuwkomer in 3de A wil zolang mogelijk in het zog van Rupel Boom blijven. Zij ontvangen zondagnamiddag Deinze, dat als degradant een vrij kleurloos seizoen meemaakt. Toch slagen zij er nog steeds in om hun wagonnetje aan te pikken bij de rij kandidaten voor de eindronde. Benieuwd of de leidersploegen zich gaan laten verrassen. Coxyde, dat momenteel als een TGV door de competitie raast, krijgt een uitgelezen gelegenheid om naar de 4de plaats te klimmen. Ze moeten daarvoor wel Wielsbeke opzij zetten. Het team dat er voor zorgde dat er dit jaar met 19 ploegen werd gestart, doet het echter uitzonderlijk goed en zorgde al voor enkele stunts door de leiders in eigen huis punten af te snoepen. Temse staat voor een niet te onderschatten uitwedstrijd bij Torhout, dat vorige week Waregem in eigen huis klopte. Voor beide ploegen staat heel wat op het spel. Temse blijft bij winst veilig op de derde plaats, Torhout kan in geval van zege het behoud zo goed als veilig stellen.

 

Wedstrijden van de laatste kans?

 

Van alle ploegen uit de subtop, heeft Hamme op papier ongetwijfeld de gemakkelijkste tegenstander. Wat vermag rode lantaarn Cappellen nog in deze competitie? Het versterkte zich wel nog met enkele beloften uit de Germinal Beerschotkern, maar een nieuwe nederlaag zou de boeken wel eens definitief kunnen toe doen voor de geelrode vereniging. Racing Mechelen haalde begin deze week de krantenkoppen door in zee te gaan met alweer een nieuwe trainer, de zesde reeds van het seizoen. Het is crisis in het Van Kesbeeckstadion en men hoopt met Marc Ghys en enkele nieuw aangetrokken spelers het tij alsnog te kunnen keren. Ghys mag meteen debuteren in een match tegen een andere degradatiekandidaat. Tegenstander Ieper begon slecht aan 2010, maar pakte vorige week Vigor Hamme in en kan daardoor ietsje vrijer ademen. Willebroek-Meerhof won vorige week tegen datzelfde Mechelen “zijn” match van de laatste kans en probeert zaterdag bij Sottegem aansluiting te krijgen bij de ploegen boven hen. De thuisploeg behaalde vorige week eindelijk nog eens een punt en kan zich in geval van een zege een stuk veiliger voelen.

 

Wie ontloopt barrage?

 

De 2 overige wedstrijden van deze 25ste speeldag, draaien rond het vermijden van de barrageplaats. Hoogstraten stuntte vorige week bij Aalst en ontvangt nu Oudenaarde. Bij winst van de thuisploeg, worden de Oost-Vlamingen teruggegooid tot op 6 punten. Winnen de geelzwarten, dan komen ze met minder gespeelde wedstrijden op gelijke hoogte van Hoogstraten. De andere match is de match van een geslaagde tegenover een minder geslaagde trainerswissel. Thuisploeg Ternat haalde onder nieuwe trainer Van Wambeke een 6 op 6. Het FCN Sint-Niklaas van Regi Van Acker, blijft maar verliezen. Een nieuwe nederlaag in het Pajottenland, zou het kot in Nieuwkerken wel eens serieus kunnen doen daveren!

Aalst, dat na een fantastische reeks nu een 0 op 6 slikt, mag zich een weekje bezinnen…

 

Za. 06/02 om 19h30 KM Torhout - SV Temse

Za. 06/02 om 20h00 KSV Sottegem - Willebroek-Meerhof

Za. 06/02 om 20h00 Hoogstraten - SV Oudenaarde

Za. 06/02 om 20h00 RC Mechelen - Ieper

Zo. 07/02 om 15h00 Coxyde - Wielsbeke

Zo. 07/02 om 15h00 KSKL Ternat - FCN Sint-Niklaas

Zo. 07/02 om 15h00 Rupel Boom - SK Deinze

Zo. 07/02 om 15h00 Hamme VW - Cappellen

Zo. 07/02 om 15h00 KSK Heist - KRC Waregem

Aalst is vrij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties