Anderlecht en Standard liggen opnieuw in de clinch

De Nijs Michael
| 50 reacties
Anderlecht en Standard liggen opnieuw in de clinch
Foto: © SC

Anderlecht en Standard liggen nog maar eens in de clinch. Na een aanvaring tussen beide clubs op de vergadering van de Pro League dreigt paars-wit er mee om definitief zijn eigen koers te varen.

Er is dit seizoen al heel wat heibel geweest tussen Anderlecht en Standard, maar enkele maanden geleden verzoenden beide rivalen zich. Heel even dan toch, want intussen is er alweer een bitsige confrontatie tussen de kampioen en de vicekampioen geweest. Vrijdag werden de messen opnieuw geslepen op de vergadering van de Pro League.

Pierre François, algemeen directeur van Standard, haalde op de vergadering uit naar Anderlecht omdat paars-wit de Engelsman Paul Taylor via een trucje toch bij Charleroi kon onderbrengen. Toen Herman Van Holsbeeck zich verdedigde sprongen ook enkele andere clubs op de kar. "Normaal beëindig ik een vergadering met te zeggen dat ik hoop dat we goede vrienden blijven, maar dat doe ik nu niet. Als het zo zit, wordt het tijd dat Anderlecht zijn eigen belang boven dat van de Pro League plaatst", reageerde Herman Van Holsbeeck, waarna hij de zaal verliet.

"Wij werden inderdaad met de vinger gewezen", bevestigt Van Holsbeeck in HLN. "Daar nemen wij nota van en daar zullen wij onze conclusies uit trekken. Wij hebben altijd moeite gedaan om een oplossing te vinden voor die 'kalenderaffaire'. Het gemakkelijkst was nochtans geweest om de bond te gehoorzamen en de kwartfinale tegen Cercle in één match te spelen. Dat hebben we niet gedaan, maar nu lijkt het alsof wij met Charleroi onder één hoedje speelden. Het zij zo, de komende maanden zullen wij onze positie in de Pro League analyseren en bepalen."

Anderlecht dreigt er tussen de lijnen dus mee om zijn tv-rechten afzonderlijk te verkopen. Dat is niet de eerste keer, want ook in het verleden dreigde paars-wit er -net als Standard overigens- al mee om zijn eigen koers te varen. De kleine clubs zouden daarvan het grootste slachtoffer worden, maar ook zij gingen met elkaar in de clinch. Onder meer de vele rechtszaken zaten sommige clubs hoog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties