Wordt er dit weekend gevoetbald in eerste klasse?

Hannes De Meyer
| 15 reacties
Wordt er dit weekend gevoetbald in eerste klasse?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België werd de afgelopen dagen geteisterd door een serieuze winterprik. In lagere afdelingen werd al veel afgelast. Maar ook in eersteklasse is het nog maar de vraag of er dit weekend gevoetbald wordt. Het Belang Van Limburg geeft een overzi

G.Beerschot - Zulte Waregem: zaterdag 20u  --) AFGELAST !

Veldverwarming: ja

Staat van het terrein: 3 à 4 cm sneeuw.

Verwachting voor zaterdag: Als er niets meer bijvalt, verwacht de club dat er gespeeld kan worden op het Kiel. "Aangezien het voor ons nog allemaal nieuw is, weten we nog niet of het drainagesysteem al het water weg krijgt, maar dat zou normaal geen probleem mogen zijn.

Door een lek in de veldverwarming, zijn er toch twijfels gerezen of de match kan doorgaan. Paar uur voor de aftrap beslist de scheidsrechter. Deze heeft uiteindelijk de wedstrijd afgelast.

Roeselare - KV Kortrijk: zaterdag 20u

Veldverwarming: nee

Staat van het terrein: 2 à 3 cm sneeuw.

Verwachting voor zaterdag: Volgens de club ziet het er niet echt goed uit, maar wachten ze af tot de bond eventueel actie onderneemt.

Cercle Brugge - Lokeren: zaterdag 20u   --) AFGELAST !

Veldverwarming: nee

Staat van het terrein: Sinds het veld sneeuwvrij werd gemaakt voor de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Roeselare is er geen sneeuw meer gevallen in Brugge.

Verwachting voor zaterdag: De club wachtte af tot de scheidsrechter het veld gekeurd had, maar had er ten onrechte een goed oog op.

Charleroi - Anderlecht: zaterdag 20u  --) AFGELAST !

Veldverwarming: nee

Staat van het terrein: 5 cm sneeuw.

Verwachting voor zaterdag: Omdat het blijft vriezen tot zaterdag, is de match in gevaar. Het veld gaan ze nog niet ruimen, anders vriest het opnieuw aan en dat kan beschadigend zijn voor het gras.

KV Mechelen - Racing Genk: zaterdag 20u   --) AFGELAST !

Veldverwarming: nee

Staat van het terrein: 4 à 5 cm sneeuw.

Verwachting voor zaterdag: de club verwachtte dat er nog tijd genoeg zou zijn om het veld, zoals vorige keer, nog sneeuwvrij te maken met de hulp van de supporters.

Standard - Westerlo: zondag 18u

Veldverwarming: ja

Staat van het terrein: "Op dit moment ligt er nog maar een dun laagje sneeuw van ongeveer 1 cm. De sneeuw is geleidelijk aan het smelten. Het is een gevecht tussen de veldverwarming en de natuur", aldus Michel Juvigné, verantwoordelijke van de infrastructuur bij Standard.

Verwachtingen voor zondag: "We maken ons niet druk. De sneeuw zal weggesmolten zijn. Tenzij het zondag zelf nog begint te sneeuwen, dan moeten we die handmatig wegruimen."

AA Gent - Club Brugge: zondag 20u30

Veldverwarming: ja

Staat van het terrein: "Er is sneeuw op het veld, maar die zou normaal tegen vanavond gesmolten zijn dankzij de veldverwarming die al een week aanstaat", klinkt het bij Dirk Piens, directeur organisatie.

Verwachting voor zondag: "Voor de wedstrijd van zondag is er geen probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties