Ward Callens
| 5 reacties

Bayern München heeft zaterdagavond zijn competitieduel tegen Borussia Dortmund overtuigend gewonnen. De Beierse club voert samen met Leverkusen de leiding in de Bundesliga aan. Schalke komt zondag nog aan de bak.

Bayern München – Borussia Dortmund: 3 – 1

Bayern München toonde zaterdagavond in het competitieduel met Dortmund twee gezichten. In de eerste helft had de thuisploeg het moeilijk, en kwam het zelfs op achterstand. Dom balverlies van Daniel Van Buyten zorgde ervoor dat Mohamed Zidan van dichtbij de 0-1 kon binnen schieten.

Nog voor rust kon Mark Van Bommel met een mooi afstandschot gelijk maken. De bezoekers konden nog enkele keren aanspraak maken op de voorsprong, maar het bleef 1-1 tot aan de pauze.

In de tweede speelhelft kwam Bayern als snel op voorspron. Franck Ribéry vond Arjen Robben, en die kon van dichtbij eenvoudig binnen tikken. In de 65ste minuut kon Dortmund helemaal de boeken dicht doen. Mario Gomez zette met een gekruisd schot de 3-1 eindstand op het bord.

Hannover 96 – Werder Bremen: 1 – 5

Werder Bremen kende tot dusver een wisselvallig seizoen in de Bundesliga. Tijdens het duel in en tegen Hannover was daar echter weinig van te merken.

Al na een half uur deden de bezoekers de wedstrijd op slot, en aan het rustsignaal stond het al 0-4. In het tweede bedrijf kon de thuisploeg nog milderen via een treffer van Christian Schulz, maar zijn treffer was slechts een pleister op de wonde.

In de 68ste minuut maakte Claudio Pizarro het vijfde bezoekende doelpunt van de avond en bekroonde zo de mooie avond van een swingend Bremen.