Van Buyten wint ondanks blunder (video)

Philippe Crols
| 3 reacties
Van Buyten wint ondanks blunder (video)
Foto: © SC

De afgelopen weken staken we in deze globetrotter de loftrompet af over Daniël Van Buyten. Dat kunnen we deze week echter niet doen. Bayern München won weliswaar voor de negende keer op rij, maar dat was eerder ondanks dan dankzij onze landgenoot.

Bayern München nam het in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. Daniël Van Buyten (foto) mocht opnieuw heel de wedstrijd spelen, maar ging in de loop van de eerste helft kinderlijk in de fout. Mohamed Zidan strafte de blunder van onze landgenoot af (te zien in onderstaand videofragment). Gelukkig voor Van Buyten werd het uiteindelijk nog 3-1. Bayern staat samen met Leverkusen op kop.

Trainer Louis Van Gaal bedekte de fout van Van Buyten na afloop met de mantel der liefde: "Hij maakt een fout, dat is duidelijk, maar het kan gebeuren. Ik heb hem ook gezegd dat het beter is dat hij het nu deed dan komende week in de Champions League."

Köln verloor zondag met 2-0 bij de nummer drie in de stand, Schalke 04. Manasseh Ishiaku zat opnieuw niet in de kern van de Geitenbokken.

Zege voor Bailly en Daems

Borussia Mönchengladbach won vrijdag al met 2-1 van Nürnberg en blijft zo rustig in de buik van de klassering rondhangen. Zowel Logan Bailly als Filip Daems speelden de hele wedstrijd.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties