De Koninck: "Dagje verlof om tegen OH Leuven te shotten"

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
De Koninck: "Dagje verlof om tegen OH Leuven te shotten"
Foto: © SC

Mike De Koninck treedt vanavond met KVSK United aan in de tweede klasse tegen OH Leuven. "Ik heb verlof genomen uit bijgeloof."

Rechtsachter Mike De Koninck werkt als jurist in een notarissenkantoor. De 27-jarige voetballer heeft vandaag een dagje vrij genomen om vanavond tegen de Leuvenaren te kunnen aantreden.

Bij concurrenten Eupen en Lierse zijn alle spelers prof. Bij United zijn bijna alle spelers prof. Maar er zijn toch ook nog enkele jongens die student zijn of het voetbal combineren met een andere job, zoals De Koninck.

"Ik heb voetbal vroeger altijd gecombineerd met studies. En als je dan een diploma hebt, wil je dat ook benutten. Zo was ik aanvankelijk zelfs vier vijfde aan de slag als jurist, maar sinds mijn transfer naar United is dat teruggebracht tot drie vijfde. Ik kan gelukkig rekenen op heel veel begrip van de collega's. Op de wekelijkse vrije dag van United werk ik tot 18 uur, de overige dagen ben ik aan de slag tot 's middags", aldus de verdediger in HBvL.

"Vorige week maandag, voor onze match tegen Eupen, was ik wel nog gewoon gaan werken. Ook een beetje uit bijgeloof. Want de keren dat ik op een wedstrijddag was gaan werken, hadden we altijd gewonnen. Maar aan die reeks kwam tegen Eupen dus een einde. En dus heb ik mijn denkwijze omgekeerd: thuisblijven is winnen. Vrijdag, tegen Oostende, nam ik vrij én we wonnen. De fans mogen gerust zijn: ook voor woensdag heb ik een dagje vrij ingeschreven."

"Ik doe bij notarissenkantoor De Roeck voornamelijk dossierbeheer. Sta cliënten met juridisch advies bij bij de aan- of verkoop van onroerend goed. Ik heb dus ook deadlines, maar als je goed gestructureerd werkt, is dat geen probleem. Je moet je prioriteiten kennen."

"Voor mij mag United promoveren, heel graag zelfs. Tenslotte is het de droom van elke voetballer om in eerste klasse aan de slag te gaan. Maar het is duidelijk dat er dan, zowel met mijn werkgever als met United waar ik nog een tweedeklassecontract heb tot 2012, rond de tafel gezeten moet worden."

Geloven ze bij United in de titel? "We maken uiteraard een kans. Ik weet het: de concurrenten kunnen stuk voor stuk rekenen op een grotere kern dan wij, maar de druk ligt anderzijds ook volledig bij hén. Wij kunnen vrijuit voetballen. En dat doen we aardig. Want ondanks die snelle opeenvolging van matchen blijven we ons goed handhaven bovenaan. Maar laat ons voorlopig nog niet over de titel spreken. De eindronde zou al heel mooi zijn, alles wat beter is, zou ronduit fantastisch zijn."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties