Niet iedereen wil play-offs in Premier League

Yves Dekoning
| 0 reacties
Niet iedereen wil play-offs in Premier League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Premier League overweegt de invoering van play-offs om te bepalen wie het vierde ticket van de Champions League krijgt. Niet alle managers zijn daar voorstander van.

Momenteel plaatst in Engeland de top vier zich voor de Champions League. In de toekomst zouden dat nog de eerste drie zijn. De nummers vier tot zeven zouden dan strijden voor het vierde ticket. Enkele managers hebben zich al negatief uitgesproken over het idee terwijl anderen heel enthousiast zijn.

David Moyes (Everton): "Ik kan inzien dat het spannend zou zijn, maar we moeten kijken naar de positie na 38 wedstrijden. Het zou niet echt eerlijk zijn tegenover de ploeg die vierde wordt. Bovendien spelen we al enorm veel matchen op een seizoen. Momenteel ben ik lichtjes pro, maar dat zou snel kunnen keren."

Rafael Benitez (Liverpool FC): "Ik geef Moyes gelijk. Als een team vierde wordt met twintig punten meer dan de zevende, kan het toch op enkele matchen zijn beloning verliezen. Als we zo doordoen moeten we drie wedstrijden per week gaan spelen. We moeten nu al te veel spelen waardoor er veel blessures zijn.

Peter Coates (Stoke City): "De invoering van play-offs in de Football League was een succes en ik zie niet in waarom het in de Premier League anders zou zijn. Het was één van de beste vernieuwingen van de laatste jaren."

Martin O'Neill (Aston Villa): "Ik vind het interessant. Ik zou het niet meteen afzweren, zeker niet als we zevende zouden worden. De ploeg die vierde zou worden, zou natuurlijk ontgoocheld zijn, maar je zou de regels vooraf weten. Buiten de grote vier zal iedereen volgens mij ervoor zijn."

De laatste zes seizoenen eindigden Manchester United, Chelsea, Arsenal en Liverpool vijf keer op de eerste vier plaatsen. Waarschijnlijk zullen zij tegen stemmen. Er zijn veertien ja-stemmen nodig om het voorstel door te voeren. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties