Noord-Korea: "Geen nood aan buitenlandse coach"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Noord-Korea: "Geen nood aan buitenlandse coach"

Noord-Korea speelt voor de tweede keer mee op een WK voetbal. In de media gonsde het van de geruchten als zou dat gebeuren met de Nederlander Guus Hiddink, maar in het communistische land zitten ze niet te wachten op een buitenlander.

Guus Hiddink en Sven-Göran Eriksson waren de twee namen die genoemd werden om Noord-Korea te coachen op het WK in Zuid-Afrika. Ahn Young-Hak, een middenvelder van de nationale ploeg, is echter van mening dat het team niet zit te wachten op een buitenlander om hen te trainen.

"De spelers moeten eerst en vooral geloven in de huidige coach Kim Jong-Hun. Dat geloof betaalt hij terug want hij gelooft in alle spelers. De spelers trainen en spelen hard voor hem. Het vertrouwen is het sterktste punt tussen hem en het team. Dat helpt ons enorm", aldus Ahn.

"Die geruchten over een andere trainer waren allemaal verzinsels. Zelf hebben we nooit iets gehoord van een eventuele trainerswissel. Kim Jong-Hun zal ons leiden op het WK. Een nieuwe coach aanstellen zo vlak voor het toernooi is trouwens nooit goed", besluit de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties