Helleputte zet stap opzij

Wouter Laeremans
| 37 reacties
Helleputte zet stap opzij
Foto: © SC

Herman Helleputte is niet langer de trainer van SK Lierse. De tweedeklasser besliste na het dure puntenverlies tegen Dender om op zoek te gaan naar een nieuwe coach. Helleputte verlaat het Lisp niet, hij wordt sportief manager.

De Pallieters willen zo snel mogelijk een vervanger aantrekken voor de opgestapte Helleputte. Maged Samy, de Egyptische eigenaar van de club, geeft op de website tekst en uitleg. “Het is duidelijk dat er iets moest gebeuren. We hebben bijzonder talentvolle spelers, maar we kunnen ons geen uitschuivers zoals tegen Dender meer veroorloven. Herman heeft dat begrepen en heeft zelf voorgesteld om zich terug te trekken als trainer.”

 

“Soms is er een schokeffect nodig. Met een nieuwe trainer kunnen we dat effect hopelijk bereiken”, gaat de ambitieuze Samy verder. “We zijn momenteel in gesprek met een paar kandidaten, en we hopen dat we met één van hen binnenkort tot een akkoord geraken.”

 

Lierse wil binnen enkele dagen de nieuwe hoofdcoach bekend maken. De vice-kampioen van vorig jaar pakte zes op vijftien en moet concurrenten Eupen en KVSK United laten voorgaan in het klassement. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties