Destorme: "Moet minstens één keer scoren"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Destorme: "Moet minstens één keer scoren"
Foto: © SC

David Destorme kreeg in de eerste helft drie grote kansen om de score te openen. De teller van de aanvallende middenvelder bleef echter op nul staan. Destorme stak na afloop de hand in eigen boezem.

“Van die drie kansen moet er minstens eentje binnengaan”, beseft Destorme. “Zeker als aanvallend ingestelde speler.”

Twijfel

“Bij die kopbal had ik nog de pech dat Proto uitpakt met een schitterende redding, maar die tweede kans moest er gewoon in. Ik twijfelde om de bal te stiften of over de grond te spelen en trap hem recht op Proto.”

Destorme bleef achter met een gefrustreerd gevoel. “Je weet dat je in Anderlecht nooit zoveel kansen meer zal krijgen in één helft. Het was het moment om hen een loer te draaien.”

“Wij dicteerden de wet in de eerste helft. Weinig ploegen kunnen dat op Anderlecht realiseren. Als je met een doelpunt voorsprong de rust kan ingaan, dan krijg je wat meer ademruimte.”

Lessen trekken

“We moeten ons optrekken aan de prestatie van de eerste helft, maar we moeten ook lessen trekken uit de tweede helft. We speelden te overmoedig en hadden te veel vertrouwen dat het wel zou lukken. We hebben echter nagelaten om te blijven voetballen en slaagden er zelfs niet meer in om de bal bij te houden.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties