Chimedza is etiket van geluksploeg beu

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Chimedza is etiket van geluksploeg beu
Foto: © SC

Cephas Chimedza ontpopt zich tot een echte matchwinnaar bij Sint-Truiden. Na zijn winnende treffer op Anderlecht zorgde hij zaterdag op Gent ook voor het enige doelpunt van de avond.

“Het was mijn eerste doelpunt met het hoofd”, lacht Chimedza. De Zimbabwaan zit nu al aan zes treffers. “Iedereen keek naar Euvrard en Sidibe. Daar kon ik van profiteren. AA Gent ligt me blijkbaar goed. Ik heb er al twee strafschoppen tegen gescoord en vandaag maak ik opnieuw het winnende doelpunt.”

 

STVV doet het op verplaatsing opvallend goed. Chimedza heeft daar een verklaring voor. “Op verplaatsing krijgen we meer ruimte en weten we wat er van ons verwacht wordt. Thuis ligt de druk hoger. Dat zal volgende week in een vol huis tegen Brugge ook zo zijn.”

 

De Limburgers mogen na de onverwachte zes op zes tegen Anderlecht en AA Gent blijven dromen van de top-zes. “Zelf moeten we proberen te blijven winnen en hopen dat Kortrijk en de anderen eens een steekje laat vallen. Het zou schitterend zijn voor de ploeg. Dan schrijven we geschiedenis.”

 

De vreugde bij de Kanaries is groot, maar er ligt Chimedza toch nog iets op de maag. “Iedereen zegt altijd dat wij geluk hebben als we winnen. Die commentaar kregen we  op Mechelen, op Anderlecht, vandaag, ... Ik ben dat beu. Als we op Zulte Waregem veel kansen creëren en toch verliezen, hoor ik daar niets over. En in voetbal heb je soms ook geluk nodig om te winnen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties