Ron Jans wordt coach van Heerenveen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ron Jans wordt coach van Heerenveen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ron Jans wordt de nieuwe trainer van SC Heerenveen. De huidige trainer van rivaal FC Groningen heeft in het Abe Lenstra Stadion een contract voor twee seizoenen ondertekend.

Ron Jans was de voorbije acht seizoenen de oefenmeester van FC Groningen. Bij de groenwitten heeft hij aan de weg naar boven getimmerd. Jans maakte van Groningen een team dat voor het eerst in lange tijd weer kon meedingen voor een Europees ticket in Nederland en een paar keer slaagde hij daar ook in.

"Jans heeft bij Groningen bewezen dat hij zijn vak kent. Bovendien werkt hij graag op een lange termijn bij een club. Dat past uitstekend bij onze cultuur. We zijn dan ook erg tevreden dat hij naar ons komt", aldus Yme Kuiper, directeur bij Heerenveen.

Jans verlaat Groningen omdat hij toe is aan een nieuw sportief avontuur. Hij was de langstzittende trainer in de Nederlandse Eredivisie. SC Heerenveen begon de competitie nog met Trond Sollied aan het roer. De Noor werd opgevolgd door Jan De Jonge en sinds enkele weken is Jan Everse diens vervanger.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties