De Jong: "City gaat naar de top en dat wil ik ook"

Ward Callens
| 0 reacties
De Jong: "City gaat naar de top en dat wil ik ook"
Foto: © SC

In de top honderd van Sportweek kwam Nigel de Jong als meest verdienende Nederlander uit de bus. De international kreeg in eigen land veel kritiek op zijn riante salaris. “Dat raakt me niet”, meent de middenvelder van Man City.

Nigel de Jong krijgt van zijn werkgever Manchester City jaarlijks 8,1 miljoen euro overgeschreven op zijn bankrekening. In Nederland kreeg de middenvelder veel kritiek op zijn riante loon, maar dat lijkt de international niet echt te deren.

“Mijn moeder zei: ‘ik ben trots op je, schat!’ Ik was wel verbaasd dat jullie dat bedrag wisten”, vertelt de Jong aan Sportweek. “Die kritiek raakt me niet. Iedereen wil toch zoveel mogelijk verdienen? Nederland is het enige land waar veel geld verdienen taboe is. Daar mag je niet in een smoking uit je Ferrari stappen.”

“In Engeland en Duitsland moét een voetballer een mooie auto, een mooi huis en een mooie vrouw hebben”, vervolgt de 25-jarige Amsterdammer. De keuze voor Manchester City werd volgens de Jong echter niet alleen bepaald door het geld.

“Anders was ik wel naar Qatar gegaan”, meent hij. “Bij HSV kon ik ook een topcontract tekenen. Maar City gaat richting de top en dat wil ik ook”, aldus Nigel de Jong.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties