Analyse Speeldag 27: Deinze sluipt top 5 binnen

carol Vander Cruyssen
| 3 reacties
Speeldag 27: Deinze sluipt top 5 binnen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leider Boom herstelt zich na de zware nederlaag van vorige week, concurrent Heist bijt in het zand tegen Deinze en Temse verliest zwaar bij Hoogstraten. Onderaan is er de verrijzenis van Cappellen en blijft Mechelen op de sukkel.

Boom herpakt zich, Heist struikelt.

 

De vrij evenwichtige wedstrijd tussen Heist en Deinze barstte pas open in het laatste halfuur. De bezoekers liepen via treffers van Berkoe en Twum uit. Heist kon onmiddellijk milderen via Hendrickx. In een superspannende slotfase slaagde de thuisploeg er niet meer in om een punt uit de brand te slepen, zodat Deinze na het gelijke spel in Rupel Boom nu de scalp van het nummer 2 mee naar huis nam. Deinze komt hierdoor in de top 5 terecht en heeft zelfs plots Temse in het vizier. Heist moet voorlopig de rol lossen en ziet Rupel Boom verder uitlopen. De Steenbakkers herstelden zich na de zware nederlaag bij Willebroek met een eenvoudige en overtuigende overwinning tegen Ieper. Na minder dan een uur stond de eindstand al op het scorebord na doelpunten van De Smedt, Poorters en de onvermijdelijke Glouftsis. Temse, dat vorige week te kennen gaf volgend seizoen met een andere trainer in zee te gaan, kreeg een zware nederlaag bij het bedreigde Hoogstraten. De bijna ex-ploeg van Andries voelt nu de adem van Aalst en Deinze in de nek. Hoogstraten lijkt zich na de recente 10 op 12 naar veiliger oorden te spelen. Aalst had heel wat moeite met Waregem, dat vorige week zijn trainer wandelen stuurde. De Ajuinen haalden het uiteindelijk dank zij de 12de seizoenstreffer van Wouter Moreels en blijven zo op een gedeelde 4de plaats. Waregem ziet de kloof met de top 5 groter worden.

 

Coxyde aan het kanon

 

Coxyde zag 2 weken terug zijn zegereeks op eigen veld toch wel verrassend gestopt worden door Wielsbeke. De ploeg kon vorige speeldag een dagje bezinnen en dat wierp zijn vruchten af. Het blikte Ternat op eigen veld in. Na een uur stond reeds een forfaitscore op het scorebord. In de slotfase lieten de bezoekers het gaspedaal wat los en kon de thuisploeg met 3 doelpunten de pil nog enigszins verzachten. Coxyde heeft nog steeds uitzicht op de derde plaats. Bij thuisploeg Ternat lijkt het effect van de trainerswissel wat uitgewerkt. Het duel van de middenmoters Hamme en Deinze eindigde op een scoreloos gelijkspel. Beide ploegen kregen nochtans voldoende kansen maar faalden in de afwerking. Hamme kent een kleurloos seizoen, Wielsbeke zet zijn weg naar het behoud stap voor stap verder, na toch al de achtste wedstrijd op rij zonder nederlaag.

 

Revival van FC Cappellen

 

Cappellen was enkele weken terug nog ten dode opgeschreven, maar de laatste weken deed het wat het moest doen: winnen! Het versloeg Hamme met 2-3 en haalde het nu ook met dezelfde cijfers op het veld van Sottegem. Het zag wel vorige week zijn zespuntenduel met Mechelen afgelast. Cappellen stormde op een gemakkelijke zege af na een 0-3 voorsprong. In de slotfase was het toch nog even bibberen, toen Cherlet net zoals vorige week nog 2 keer kon tegen scoren. Met nog 3 inhaalmatchen breken voor de geelroden de weken van de waarheid aan. Sottegem miste alweer een unieke gelegenheid om zich min of meer veilig te spelen. De ploeg die in de heenronde nog stuntte tegen de leidersploegen, geraakt maar niet weg uit het sukkelstraatje. Willebroek-Meerhof trok na de sterke prestatie tegen Rupel Boom vol vertrouwen naar Torhout, dat ook nog de punten kan gebruiken. Na een betwiste strafschop verloren de kanaaljongens de pedalen en beëindigden de wedstrijd met 9 spelers, na 2 uitsluitingen. Het mist zo de kans om over Oudenaarde, dat een vrij weekend kende, te springen. Racing Mechelen kende ook onder zijn zesde trainer van het seizoen nog geen vreugde van een overwinning. Tegen de ploeg van zijn ex-trainer Van Acker, verloor het alweer zijn zoveelste match die het niet mocht verliezen. FCN Sint-Niklaas kwam vroeg op voorsprong, maar Cissé zette na de rust orde op zaken. Voor niet lang echter, want een kwartier later was de wedstrijd gespeeld. FCN haalt nu 9 op 9 en zet de operatie redding nu definitief in. In Mechelen moet men stilletjes aan beginnen rekenen op een mirakel. Of zorgt de ijlings binnengehaalde Alexandre Tokpa toch nog voor de kentering?

 

Uitslagen van de 27ste speeldag:

KM Torhout- Willebroek-Meerhof: 1-0

RC Mechelen - FCN Sint-Niklaas: 1-3

KSV Sottegem - Cappellen: 2-3

Hoogstraten - SV Temse: 3-0

Rupel Boom - Ieper: 3-0

KSKL Ternat - Coxyde: 3-5

Eendracht Aalst - KRC Waregem: 1-0

Hamme VW - Wielsbeke: 0-0

KSK Heist - SK Deinze: 1-2

SV Oudenaarde was vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties