Stijnen haalt zwaar uit naar Advocaat

Steurbaut Kersten
| 144 reacties
Stijnen haalt zwaar uit naar Advocaat
Foto: © SC

Een tovenaar. Zo noemde de Spaanse pers hem na de wedstrijd in Valencia. Stijn Stijnen speelde in de sinaasappelstad een beresterke partij, maar blijft ook nu bij zijn besluit: de nationale ploeg is voorbij. Advocaat moet het nog maar eens ontgelden.

“Het was één van de beste matchen die ik ooit gespeeld heb”, zegt Stijnen in HNB. “En dan zeggen ze dat de eerste bal die je pakt belangrijk is. Op dat moment verwacht je niet dat je nog verlengingen kan afdwingen.”

Stijnen bevestigde zijn sterke prestatie uit de heenwedstrijd. En zo komt opnieuw de nationale ploeg ter sprake. Stijnen blijft bij zijn besluit. “Zolang Advocaat bondscoach is, keer ik niet terug.”

“Het is leuk om vast te stellen dat hij vorige week aandachtig de matchen van Standard en Anderlecht bekeken heeft, maar als Club wint van een ploeg als Valencia spreekt hij daar met geen letter over. Dan vraag ik me af: wie laat zich nu kennen.”

Op een verzoenend gesprek hoopt Stijnen niet. “Advocaat gaat alleen naar Manchester, hé. Brugge is hem te min. En trouwens, hij zou toch voor een gesloten deur staan.”

De sterke prestaties van Stijnen gaan Europa rond. Aan een transfer denkt de 28-jarige Limburger echter niet. “Mijn contract loopt volgend jaar af, maar ik voel me goed bij Club. Je hebt dat toch niet zelf in de hand. Ik heb de luxe: alles mag, niets moet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties