Beslissende rol voor Crouch bij Engeland

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Beslissende rol voor Crouch bij Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Engeland won vanavond op Wembley van de Afrikaanse kampioen Egypte, het zag er echter lang naar uit dat de Afrikanen voor een stunt konden zorgen. Maar invaller Peter Crouch (foto) deed de wedstrijd kantelen.

Engeland begon met een sterk elftal op Wembley tegen Afrikaans kampioen Egypte, maar het moest noodgedwongen Ashley Cole op de linksbackpositie missen. Hij is met een enkelbreuk mogelijk ook out voor het WK. Zijn plek werd ingenomen door Baines. Wes Brown van Man Utd speelde op de andere flank. Robert Green stond tussen de palen.

In de eerste periode had Engeland het moeilijke met de stugge Farao's waar Ahmed Hassan aan de aftrap stond. Mohamed Zidan van Borussia Dortmund bracht de bezoekers in de 23ste minuut op voorsprong. Tijdens de pauze werd Defoe gewisseld voor Crouch. Capello zijn zet pakte goed uit want Crouch zorgde voor gevaar, was veel betrokken in het spel en scoorde in de 57ste minuut de verdiende gelijkmaker.

Eén minuut later kwam Shaun Wright-Philips Arsenal-talent Theo Walcott vervangen. Ook dit bleek een goede wissel, want een kwartier voor tijd deed Wright-Philips de netten trillen. Tien minuten voor affluiten pikte ook Wayne Rooney zijn goaltje mee. Enkele minuten voor affluiten werd hij vervangen door Carlton Cole.

Engeland speelde een degelijke wedstrijd en won verdiend, maar kende in de eerste helft wel moeilijkheden met de Egyptenaren. De fel gecontesteerde John Terry speelde een goede wedstrijd in het centrum van de verdediging, aan de zijde van Upson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties