Bayern verliest punten in Keulen, Schalke op dreef

Ward Callens
| 3 reacties

Bayern München bleef zaterdag steken op een 1-1 gelijkspel in Keulen. Lucas Podolski scoorde voor Köln tegen zijn ex-club. Werder Bremen haalde tegen Stuttgart een 0-2 achterstand op en sleepte zo nog een puntje uit de brand.

1. FC Köln – Bayern München: 1 - 1

Bayern München is zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Köln. De bezoekers hadden het lange tijd moeilijk in Keulen en stonden bij de rust zelfs 1-0 achter.

Na een halfuur spelen was het uitgerekend Lucas Podolski die zijn ex-club op achterstand bracht. De spits trapte een indirecte vrijschop van zo’n 25 meter in doel. Bayern-doelman Butt ging niet helemaal vrijuit bij het doelpunt.

Even voor het uur kon Bayern München gelijkmaken, via de linker van Bastian Schweinsteiger. Daniel Van Buyten stond negentig minuten tussen de lijnen bij Bayern. Door de blessure van Demichelis was de lange verdediger zo goed als zeker van een plek in de basis in het team van Van Gaal.

Van Buyten, die geel pakte tijdens de wedstrijd, zag hoe zijn team in de tweede helft beter voetbalde, maar een tweede doelpunt bleef uit. Zo bleef het 1-1 in Keulen en kunnen Bayerns eerste achtervolgers twee puntjes inlopen.

Werder Bremen – Stuttgart: 2 – 2

Het duel tussen Bremen en Stuttgart was er een tussen twee teams die volop in strijd zijn voor een Euro Leagueticket. Stuttgart kende een rampzalige start in de Bundesliga maar kende de afgelopen dagen een betere periode.

In Werder Bremen namen de bezoekers een vliegende start. Na vijftien minuten stond de 0-1 al op het scorebord, na een raak schot van Pavel Pogrebnyak. Het zesde competitiedoelpunt al van de Rus. Nog voor rust kopte Khedira Stuttgart op 0-2.

Spits in vorm Cacau kwam vandaag niet tot scoren in Bremen, maar de bezoekers leken bij rust zonder al te veel moeite op weg naar de overwinning. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer, die vond het na 75 minuten via Hugo Almeida. De Portugees plaatste het leer met zijn linker in de rechtse hoek onder de arm van Jens Lehmann.

Zes minuten later haalde Stefano Celozzi Marin neer in de zestienmeter. Routinier Torsten Frings faalde niet en bracht de bezoekers langszij. De wedstrijd eindigde ook op 2-2, een score waar beide teams weinig mee opschieten.

Andere wedstrijden:

Hamburger SV won in eigen huis met 1-0 van hekkensluiter Hertha Berlin. Marcell Jansen maakte na tien minuten het enige doelpunt van de partij. HSV blijft zo op de vierde plaats in het klassement.

Wolfsburg kende weinig moeite met Bochum. Het duurde wel een uur vooraleer de thuisploeg op dreef kwam. Nadat de bezoekers in de eerste helft 0-1 voorkwamen, zette de thuisploeg in het laatste halfuur orde op zaken met vier doelpunten. Edin Dzeko schreef twee doelpunten op zijn naam. Santana zette na 90 minuten de 4-1 eindscore op het bord.

Freiburg – Hannover 96 eindigde op 1-2.  De Nederlander Arnold Bruggink maakte het beslissende doelpunt. Schalke 04 boekte een vlotte zege tegen Eintracht Frankfurt. Het werd 1-4. De bezoekers klimmen zo naar een voorlopige tweede plaats.

Zondag speelt Bayer Leverkusen in en tegen Nürnberg. Bij winst zet Leverkusen zich naast Bayern München op kop van het klassement. Nog zondag ontvangt Hoffenheim Mainz 05.

Zaterdagavond speelt Logan Bailly en Filip Daems op bezoek bij Borussia Dortmund.