Grosso helpt Juve met prachtdoelpunt aan zege

Ward Callens
| 7 reacties
Grosso helpt Juve met prachtdoelpunt aan zege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus heeft zaterdagavond een gouden zaak gedaan in de strijd om het vierde Champions Leagueticket. De Oude Dame ging in Firenze winnen met 1-2 en klimt zo naar een voorlopige vierde plaats in de Serie A.

Al na twee minuten bracht de Braziliaan Diego Juventus op voorsprong in het Artemio Franchi-stadion van Fiorentina. De thuisploeg moest zeker niet onderdoen voor Juventus, en kwam even na het halfuur verdiend langszij, via Marco Marchionni.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dat was buiten invaller Fabio Grosso (foto) gerekend. De verdediger zag zijn gekruisd schot voorbij Fiorentina-doelman Sebastian Frey in doel belanden, wellicht een van de mooiste doelpunten van zijn carrière.

Fiorentina kon zijn speloverwicht niet meer omzetten in goede doelkansen, en dus bleef het 1-2. Juventus klimt zo naar de vierde plaats in de stand, Fiorentina blijft steken op een teleurstellende tiende plek.

Zaterdagavond (20.45u) staat de topper tussen AS Roma en AC Milan op het programma. Als de Romeinen de drie punten thuis weten te houden komen ze samen met Milan op een gedeelde tweede plaats in de Serie A.

Jean-François Gillet speelt zondag met Bari tegen Chievo. Radja Nainggolan en Cagliari ontvangen degradatiekandidaat Catania.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties