Ceulemans: "Ik gok op Kortrijk, STVV en Zulte Waregem"

Manuel Gonzalez
| 27 reacties
Ceulemans: "Ik gok op Kortrijk, STVV en Zulte Waregem"
Foto: © SC

Jan Ceulemans en Westerlo zijn uitgespeeld in de huidige competitie. Zijn team richt zich op play-off 2. Ceulemans blikt vooruit naar de eventuele deelnemers aan play-off 1.

"Cercle Brugge is aan een sterke reeks bezig, maar de play-off 2 lonkt. Ze mogen geen punten meer laten liggen en dat zie ik niet gebeuren. Dit weekend komen ze namelijk op bezoek in Westerlo en bij ons punten pakken, dat wordt een onmogelijke opdracht (lacht)."

"Bij Kortrijk maken ze een seizoen mee zoals wij er vorig jaar een kenden. Alles zit mee, bijna geen blessures. Daardoor konden ze de eerste periode steeds met dezelfde ploeg spelen. Toch heeft Leekens de grootste verdienste. Hij slaagt er vooral bij kleinere ploegen steeds weer in om discipline bij te brengen en een organisatie te creëren. Aan het begin van het seizoen werden een achttal nieuwe spelers gehaald en Leekens is erin geslaagd daar toch weer een elftal van te maken. Kortrijk verdient het om zich te plaatsten voor de laatste zes", aldus Ceulemans in HNB.

"STVV is dan wel een nieuwkomer in eerste klasse, als het zich kwalificeert voor de play-off 1 dan is dat meer dan verdiend. Hun trainer (Guido Brepoels, nvdr) heeft zijn eigen ideeën over wat hij wil en die heeft hij kunnen overbrengen op zijn team. Daar heb ik veel respect voor."

"Standard heeft met Zulte Waregem en AA Gent nog heel zware tegenstanders. Ik acht de kans dan ook heel klein dat ze het nog halen. Zij hebben over het hele seizoen bekeken ronduit gefaald. Het zou niet mogen dat je na twee landstitels zoveel moeite hebt om je te kwalificeren voor de laatste zes. Dan scheelt er meer dan wat tegenslag met blessures. Ik geloof er niet meer in. In mijn ogen vallen ze uit de boot voor de play-off 1."

"'Zulte Waregem is een blijvertje. De afgelopen seizoenen eindigden ze steeds hoog in de rangschikking en dat zal ook zo blijven in de toekomst. Toch zullen ze nooit tot de absolute top doorstoten. De betere ploegen beschikken altijd over meer geld. Dat zij dit weekend tegen Standard spelen, mag geen bedreiging zijn voor hun plaats in het klassement. Volgens mij laten ze ook tegen de Rouches geen punten liggen."

"Het wordt ongemeen spannend -en het valt eigenlijk niet te voorspellen- maar ik gok op Kortrijk, Sint-Truiden en Zulte Waregem. Anderlecht, Club en Gent zijn uiteraard al geplaatst." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties