Deinze: "Snel ingrijpen of amateurs in tweede klasse"

Manuel Gonzalez
| 57 reacties
Deinze: "Snel ingrijpen of amateurs in tweede klasse"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derdeklasser Deinze heeft gereageerd op het nieuws dat zou de tweede klasse virtueel bankroet zijn en 17 van de 19 clubs vorig seizoen in 2009 een negatieve jaarrekening hadden.

Deinze stond vorig seizoen in de tweede klasse, maar degradeerde naar de derde klasse. Toch wensen de Oost-Vlamingen te reageren op de nieuwsstroom rond de tweede klasse die zondagmiddag door Brussels-voorzitter Johan Vermeersch in gang werd gezet in het programma De Zevende Dag op één.

"Een tweetal jaren geleden heeft de Profliga voorgesteld om 10 miljoen euro aan de tweedeklassers te geven indien er elk seizoen maar één stijger van tweede naar eerste zou zijn. De Profliga wilde af van de eindronde in de tweede klasse. Uiteraard worden in alle reeksen eindrondes georganiseerd en dat is altijd aantrekkelijk", zegt secretaris Antoine Smessaert van Deinze.

"Maar toch hadden de kleinere clubs uit tweede klasse waaronder Deinze voor die tien miljoen euro willen kiezen, om zo onze club gezond te houden en verder te kunnen uitbouwen. Maar de eersten die het voorstel afschoten waren Antwerp met de heer Wauters op kop en Lierse. Sportief gezien hadden zij gelijk, want zij wilden zo snel mogelijk terugkeren naar de hoogste afdeling. Maar financieel sloegen ze de bal volledig mis."

"Vanaf het moment dat de Profliga tv-rechten is beginnen te verkopen is het volledig fout gelopen. De voetbalbond had nooit de Profliga zelf de tv-rechten mogen laten beheren. Want wat blijkt? Ze kijken alleen naar zichzelf, tweede klasse telt niet mee. Tenzij we dus die eindronde hadden laten vallen, dan zouden de tweedeklassers een compensatie van in totaal tien miljoen euro gekregen hebben."

"De Profliga vergeet dat ze moeten leven met de clubs in de lagere afdeling. Op deze manier is tweede klasse niet meer leefbaar. Je moet 17 spelers hebben die als betaalde sportbeoefenaars staan ingeschreven, gedeeltelijk of full time. Daarbij heb je nog eens alle verplichtingen en de licentievoorwaarden voor het stadion. Als dit binnen de twee of drie seizoenen niet verandert, zal tweede klasse opnieuw op amateurbasis moeten gaan werken en wordt de kloof met de eerste klasse nog groter. Er moet dringend iets gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties