AZ maakt brandhout van RKC

Ward Callens
| 11 reacties

AZ heeft zaterdagavond brandhout gemaakt van hekkensluiter RKC Waalwijk. Na negentig minuten stond er 6-2 op het scorebord. Ook Groningen won overtuigend op NAC Breda, met 0-3.

AZ – RKC Waalwijk: 6 – 2

Erevoorzitter Dirk Scheringa kreeg vanavond een passend afscheid van zijn club. In Almkaar vielen er zaterdagavond maar liefst acht doelpunten. Na tien minuten stond het al 2-1. Nadat Mounir El Hamdaoui er in de eerste minuut 1-0 van had gemaakt was het de beurt aan twee Belgen.

Benji De Ceulaer mocht eerst nog gelijk maken, maar nauwelijks een minuut later bracht Moussa Dembele de thuispoeg alweer op voorsprong. AZ bouwde die voorsprong geleidelijk aan uit, met doelpunten van Hector Moreno, en nog twee treffers van Mounir El Hamdaoui en Jeremain Lens.

In de allerlaatste minuut mocht Derk Boerrigter het tweede Waalwijkse doelpunt maken, maar dat mocht al lang niet meer baten. AZ won overtuigend en nadert zo tot vijf punten op Feyenoord, de vierde in de Eredivisie.

NAC Breda – Groningen: 0 – 3

Nac Breda en Groningen vertoeven allebei in de hoge middenmoot in de Eredivisie. Toch was Groningen zaterdag duidelijk een maatje te groot voor de Brabanders. Ajilore Oluwafemi zette de bezoekers met twee doelpunten op weg naar de zege.

Tien minuten voor tijd zette Koen Van De Laak de 0-3 eindstand op het bord. Bij de thuisploeg werd D Gorter vijf minuten voor tijd uitgesloten.

VVV Venlo – FC Utrecht: 0 – 1

Utrecht heeft zaterdagavond een goede zaak gedaan in de subtop van de Eredivisie. De club van Dries Mertens en Jan Wuytens had genoeg aan één doelpunt van Jacob lensky om zich te verzekeren van de winst. Utrecht komt op een gedeelde vijfde stek en doet nog mee voor de Europese tickets.