Robben loodst Bayern in slotfase voorbij Freiburg

Ward Callens

Bayern München heeft zich met de nodige moeite weer op kop gezet in de Bundesliga. Tegen Freiburg Bayern pas in de slotfase het verschil maken. Met dank aan Arjen Robben, die de twee Beierse doelpunten voor zijn rekening nam.

Freiburg staat pas zeventiende in de Bundesliga en vecht volop tegen de degradatie. Op verplaatsing bij Bayern München zou Freiburg dan ook een vogel voor de kat zijn, zou je denken.

Toch stond er na een half uurtje 0-1 op het scorebord, na een doelpunt van Cedrick Makiadi. De bezoekers wisten die voorsprong te handhaven tot aan de rust. In de tweede helft bleef de score lange tijd ongewijzigd, en het zag er naar uit dat Freiburg op weg was naar een stunt.

Twee doelpunten van Arjen Robben beslisten daar echter anders over. Een kwartier voor tijd maakte de Nederlander gelijk met een onhoudbare vrije trap. In de 83ste minuut kreeg de thuisploeg een penalty, na een overtreding van Ivica Banovic. Arjen Robben faalde niet en schonk Bayern zo in de slotfase de drie punten.

Bayern München zet zich zo weer op kop in de Bundesliga. Het telt nu een puntje meer dan Schalke 04. Bayer Leverkusen blijft na het weekend sowieso op de derde plaats staan.