'Antwerp en Lierse betrokken in gokschandaal'

Steurbaut Kersten
| 69 reacties
'Antwerp en Lierse betrokken in gokschandaal'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er ligt een nieuwe bom onder het Belgische voetbal. In P-magazine van deze week worden tweedeklassers Antwerp en Lierse genoemd in het gokschandaal rond de Kroatische maffiagroep onder leiding van Ante Sapina en Marijo Cvrtak.

Het Duitse parket in Bochum stak vorig jaar in november het vuur aan de lont in wat ‘het grootste Europese gokschandaal in het Europese voetbal’ wordt genoemd.

Derdeklasser UR Namen, vorig jaar tweede klasse, was de eerste Belgische club die verdacht werd van betrokkenheid in het gokschandaal. Nu duiken volgens P-magazine ook de namen van Antwerp en Lierse op in het dossier.

“Daarbij moet wel in acht genomen worden dat de gokbendes niet alleen spectaculaire verliezen bestellen”, zegt journalist Raf Sauvilier. “Zij wedden op alles en bestellen dus ook – en steeds meer – op het eerste gezicht doorsnee uitslagen, of op winst of gelijkspel, waarbij ze dan omkoopgeld uitdelen in de vorm van aanmoedigingspremies die voetballers extra moeten motiveren om de gewenste uitslag op het bord te zetten.”

Bij Lierse wordt verdediger Petar Bojovic geviseerd. Het trio Darko Pivaljevic, Slobodan Slovic (nu Kapellen) en Pedrag Ristovic (nu URS Centre) zou op de Bosuil wedstrijden gemanipuleerd hebben.

Er worden ook drie wedstrijden genoemd: Lierse – Beveren (10 april 2009, 3-2), Antwerp – Lierse (11 juni, 1-1) en UR Namen – Antwerp (12 april, 0-3). Die laatste wedstrijd zou de gokmaffia 1,4 miljoen euro opgeleverd hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties